Musa Esener Öğretmen , Özel Eğitim Kurumu
  • Ölüm Tarihi 09/04/2017
  • Öldüğü Yer Aksaray
  • Ölüm Sebebi Kalp Krizi
  • Defin Tarihi , Aksaray

ÖZGEÇMİŞ

Eğitimci Musa Esener, uzun yıllar boyunca farklı şehirlerde dershane öğretmeni, şube müdürü ve idareci olarak başarıyla sürdürdüğü meslek hayatının ardından, maruz kaldığı hukuki baskılar ve yaşadığı ağır stres nedeniyle 9 Nisan 2017 tarihinde Aksaray’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Eğitim dünyasına adadığı yıllar boyunca en son Aksaray Sabah Dershanesi’nde şube müdürlüğü ve ardından Konya’da bulunan Mevlana Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sekreteri olarak görev yapan Esener, 15 Temmuz sonrası çıkarılan KHK’lar ile üniversitenin kapatılması sonucu mesleğinden ve akademik hayatından uzaklaştırıldı.

Bu süreçte hakkında haksız bir yakalama kararı da çıkarılan deneyimli eğitimci, ani bir şekilde işsiz kalmanın, sosyal çevresinden dışlanmanın ve üzerinde hissettiği yoğun hukuki baskıların getirdiği derin üzüntü ile baş başa kaldı.

Yaşadığı bu ağır psikolojik buhran, stres ve belirsizlik ortamına daha fazla dayanamayan Musa Esener, sığındığı Aksaray’daki annesinin evinde aniden fenalaşarak geçirdiği kalp krizi sonucu genç yaşta yaşama veda etti.

Vefat haberi ailesini, öğrencilerini ve eğitim camiasını derin bir yasa boğdu.

Lizenz: Die visuellen und textlichen Inhalte dieser Website stehen unter der Creative Commons Namensnennung – Weitergabe unter gleichen Bedingungen 4.0 International (CC BY-SA 4.0). https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/