Necip Bulut Emniyet Müdürü, Emniyet Müdürlüğü
  • Ölüm Tarihi 17/01/2023
  • Öldüğü Yer İzmir
  • Ölüm Sebebi Cezaevi koşulları
  • Defin Tarihi , İzmir

ÖZGEÇMİŞ

Cezaevinde tedavisi yapılmayan KHK’lı Emniyet Müdürü Necip Bulut kalp kriziden hayatını kaybetti

KHK’lı Emniyet Müdürü Necip Bulut, Ödemiş Cezaevi’nde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Butlu’nun cezaevinde tedavisini yapılmadığı iddia edildi.

KHK’lı Emniyet Müdürü Necip Bulut, Ödemiş Cezaevi’nde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 15 Temmuz öncesi Erzurum’da görev yapan Bulut, 29 Ekim 2016 tarihinde yayınlanan KHK ile kamudaki görevinden ihraç edilmişti.

Bulut’un 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrasında Erzurum Asayiş Şube Müdürlüğü görevinden alınarak Aziziye İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine atandığı öğrenildi. 15 Temmuz sonrasında Bulut, 29 Ekim tarihinde yayınlanan KHK ile kamudaki görevinden ihraç edilmişti.

Emniyet kökenli akademisyen Selçuk Atak, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “KHK’lı Emniyet Müdürü Necip Bulut (94 mezunu) cezaevinde vefat etti. 1.5 yıldır gerekli tedavi sağlanmadı! Dün kalp krizinden Hakk’ın rahmetine kavuştu. Allah rahmet eylesin başta yakınları olmak üzere tüm KHKlı dostların başı sağolsun.” ifadesini kullandı.

Cezaevi aracının içinde hayatını kaybeden KHK’lı Emniyet Müdürü Necip Bulut’un kalp ameliyatı sonrasında 2 ay mahkûm odasında yatağa kelepçelendiği ortaya çıktı.

Kronos’tan Sevinç Özarslan’ın haberine göre, Ödemiş T Tipi Cezaevi’nde önceki gün hayatını kaybeden KHK’lı emniyet müdürü Necip Bulut’un bypass ameliyatı sonrasında iki ay hastanede kaldığı ve yatağa kelepçelendiği için “Beni bir daha hastaneye götürmeyin” diye talepte bulunduğu öğrenildi.

6 yıldır tutuklu olan Bulut’un Kronos’a ulaşan bir aile yakını, “Aile bütün idari mercilere başvurdu, en azından evde bakılsın diye ama izin verilmedi. Önce kan pıhtılaşması sorunu var denilmiş, daha sonra kalbinde sıkıntı çıkıyor. Bypass ameliyatı sonrası iki ay hastanede mahkûm odasında kalıyor. Yatağa kelepçelediklerini için bir daha hastaneye gitmek istememiş, ‘Beni hastaneye götürmeyin’ demiş” dedi.

CEZAEVİ ARABASINDA KRİZ GEÇİRİP ÖLDÜ

Edinilen bilgilere göre 4 gün önce ailesiyle açık görüş yapan Bulut, aort damarında sorun olduğunu ve yeniden hastaneye götürüleceğini söyledi. 17 Ocak akşamı saat 20.00 civarında hastaneye gitmek üzere yola çıkan Necip Bulut, yolda giderken kalp krizi geçirdi ve cezaevi aracının içinde hayatını kaybetti.

”BİLİNCİYLE İLGİLİ SORUN VARDI, KONUŞMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORDU”

KHK’lı emniyet müdürünün 1,5 yıl önce kalbinden rahatsızlandığını, sürekli hastane ve cezaevi arasında götürülüp getirildiği için sağlığının daha da bozulduğu ifade eden bir aile yakını, “Bir buçuk yıl içinde ağır bir açık bypass ameliyatı geçirdi, bilinciyle ilgili problemleri vardı. Ameliyattan sonra konuşmayı yeniden cezaevinde öğrendi diyebiliriz. Çocuk gibi sesler çıkarıyordu. Bahçede bir kere düşmüş bayılmış, uzun bir süre uyanmamış, bilinciyle alakalı sorunu vardı, son zamanlarda 15 kilo zayıflamıştı.” ifadelerini kullandı.

En küçüğü 6 yaşında olmak üzere toplam 3 çocuğu bulunan Necip Bulut’un cenazesi İzmir Kemalpaşa’da defnedildi.

 

Lizenz: Die visuellen und textlichen Inhalte dieser Website stehen unter der Creative Commons Namensnennung – Weitergabe unter gleichen Bedingungen 4.0 International (CC BY-SA 4.0). https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/